ЗСУ переходять у контрнаступ на окремих ділянках фронту — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ переходять у контрнаступ на окремих ділянках фронту — Маляр

ЗСУ переходять у контрнаступ на окремих ділянках фронту — Маляр
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, українські військові переходять у контрнаступ на окремих ділянках фронту.

Джерело: Telegram Ганни Маляр

Що відомо про початок контрнаступу ЗСУ 

Маляр підкреслила, що українські військові у той же час продовжують тримати оборону, яка триває від початку злочинного вторгнення армії РФ.

Оборонна операція містить все, в тому числі і контрнаступальні дії. Тому, на деяких напрямках ми переходимо до наступальних дій, - пояснила представниця Міноборони.

За її словами, ключовим напрямком бойових дій залишається район Бахмуту на Донеччині. Зокрема, українські військові на цьому напрямку просуваються досить широким фронтом.

ЗСУ досягають значних успіхів в районі Бахмуту і повертають під контроль панівні висоти в регіоні.

У той же час російські військові злочинці тримають оборону і намагаються утримати позиції.

Заступниця міністра оборони також зауважила, що окупанти активно запускають інформацію про контрнаступ, оскільки їм потрібно відволікти увагу від поразки на Бахмутському напрямку.

Що відомо про успіхи ЗСУ на Луганщині 

За інформацією командувача Сухопутних військ, бригадного генерала Олександра Сирського, в результаті успішної атаки українським військовим вдалось просунутись ще на 400 метрів на Луганщині та завдати численних втрат злочинній армії РФ.

Зокрема, від так званого штурмового загону під назвою Z залишилось лише четверо засуджених за наркотики та вбивства.

 Їм обіцяли півроку перебування на війні, а потім - нібито повне помилування. Та тут майже всі ці колишні ув'язнені, яких було не менше сотні.

Однак за словами самих російських військових злочинців, на жах для них перетворились звичайні розвідувальні дрони, які використовують бійці 92-ої бригади для уточнення ворожих позицій і завдання влучних ударів.

Є безпілотник, як у наших говорили, його називають "Баба-Яга". Він гранати або ВОГи скидає. Ними "поклали" дуже багато людей, - розповідає полонений колишній російський в'язень.

Другий полонений Петрухін теж каже, що у ЗСУ є великий безпілотник "Баба-Яга". Він назвав його "дуже страшною зброєю".

Кожен з цих чотирьох полонених обіцяє, що більше не піде на війну проти України, ліпше досидить свій в'язничний термін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?