ЗСУ перехоплюють ініціативу на фронті та можуть звільнити Ізюм
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ перехоплюють ініціативу на фронті та можуть звільнити Ізюм

ЗСУ перехоплюють ініціативу на фронті та можуть звільнити Ізюм
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, ЗСУ перехоплюють в кремлівської окупаційної армії стратегічну ініціативу та змушують ворога перерозподіляти сили і змінювати пріоритети зусиль у відповідь на контрнаступальні дії українських військових.

Джерело:  ISW

ЗСУ перехоплюють стратегічну ініціативу в кремлівських окупантів 

Зокрема, аналітики зазначають, що армія РФ стрімко перекидає особовий склад і техніку на Херсонщину та у західні області, побоюючись контрнаступу ЗСУ.

Для цього військові РФ жертвують планами захопити Сіверськ і Слов'янськ. Окупанти також передислокують військову техніку, зокрема артилерію та авіацію, до Криму з інших регіонів України.

 Армія РФ, схоже, реагує на загрозу українського контрнаступу в Херсонській області, а не свідомо вибирає цілі, на яких зосередити свої зусилля.

Підготовка України до контрнаступу в Херсоні і початкові операції цього контрнаступу в поєднанні з різким ослабленням російських сил в цілому, мабуть, вперше дозволяють Україні почати активно формувати хід війни.

На думку експертів ISW, якщо ЗСУ посилять наступ у напрямку окупованого Ізюму на Харківщині з одночасним переходом у контрнаступ на Херсонщині, то військовим РФ доведеться відступати з під Харкова.

Серйозність проблеми, яка постане перед російським командуванням, безпосередньо залежить від здатності ЗСУ проводити масштабні контрнаступальні операції одночасно на декількох напрямках.

У разі стрімкого наступу українських сил на декількох напрямках російським підрозділам доведеться відмовитися від зайнятих рубежів західніше Ізюма, або ж максимально довго обороняти вузли наземних комунікацій з РФ і намагатися утримувати нинішню лінію фронту в Харківській області. Однак такі сили буде необхідно перекидати з іншого напрямку, що поставить під загрозу південні і східні ділянки фронту.

ЗСУ потужно бьють по окупантах на півдні України

За інформацією Оперативного командування "Південь", ЗСУ протягом минулої доби знищили 3 склади із боєприпасами армії РФ в районі населених пунктів Придніпровське, Херсон та Токарівка.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

Українська авіація атакувала склади ворожого озброєння і техніки в Херсонському та Каховському районах. Вертолітною парою розбитий ворожий опорний пункт в Миколаївській області.

Ракетно-артилерійські підрозділи знищили чотири зенітно-ракетні комплекси С-300, радіолокаційну станцію "Імбир", автоматичний міномет 82-го калібру "Волошка", а також дев'ять автомобілів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?