ЗСУ потужними ударами продовжують нищити позиції армії РФ на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ потужними ударами продовжують нищити позиції армії РФ на півдні

ЗСУ потужними ударами продовжують нищити позиції армії РФ на півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", ЗСУ завдали потужних ударів по двох пунктах управління 76-ї десантно-штурмової дивізії та 49-ї армії РФ в окупованій Чорнобаївці на Херсонщині.

Джерело: Facebook-сторінка ОК "Південь"

ЗСУ нищать позиції окупантів на Херсонщині

Зазначається, що українські військові також знищили омандно-спостережний пункт ворожої батальйонної тактичної групи в Брускинському та районі зосередження озброєння і техніки в Олешках на Херсонщині.

Артилерія на південному напрямку знищила шість складів боєприпасів у Бериславському та Херсонському районах.

Протягом бойового дня по ворогу в операційній зоні угруповання авіацією ЗСУ завдано чотири удари по скупченню противника, двом опорним пунктам та складу боєприпасів у Бериславському та Херсонському районах.

За словами радника керівника ОП Олексія Арестовича, кремлівська окупаційна армія готується до проведення наступу на півдні.

Однак представник ОП зазначив, що підготовка ворога до наступу ще не означає початок його проведення, адже це не оперативна інформація, а лише висновки, які базуються на темпах підготовки загарбників.

Різниця між "доповісти про готовність" і "наступати" - може становити й кілька діб. Можуть доповісти, а командування скаже стати в оборону. Це мої припущення. 6 - 8 у них готовність, - зазначив Арестович.

Між тим, за оцінками керівника Миколаєвської ОВА Віталія Кіма, протягом найближчих місяців в кремлівської окупаційної армії не має абсолютно жодних шансів захопити Миколаїв.

Керівник області наголосив, що у місті та поблизу нього сформовано потужну лінію оборони.

Кім також зазначив, що успішні контратаки ЗСУ на півдні України виключають можливість суттєвого просування ворога у регіоні.

Росіянам зараз важко думати про наступ, оскільки вони потерпають від влучних обстрілів із систем HIMARS та іншого західного озброєння.

Можливо, у них є план десь за півроку взяти Миколаїв, але найближчим часом це просто нереально, - підкреслив керівник ОВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?