ЗСУ прорвали оборону кремлівської армії в районі Лиману на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ прорвали оборону кремлівської армії в районі Лиману на Донеччині

ЗСУ прорвали оборону кремлівської армії в районі Лиману на Донеччині
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни повідомляють про успішний прорив оборони кремлівської армії українськими військовими в районі Лиману на Донеччині. 

Джерело:  ISW

ЗСУ за кілька днів можуть оточити Лиман

Українські військові прорвали оборону кремлівської армії у напрямку Лиману на Донеччині.

У той же час ЗСУ відбили чергову атаку окупантів на нещодавно звільнений Куп'янськ.

Скоріш за все, українські військові домоглись прориву ворожої оборони вздовж лінії між Дворічною, за 15 км на північний схід від Куп’янська.

Це дозволяє обійти Куп’янськ з півночі та перетнути річку Оскіл і взяти підрозділи кремлівської армії на протилежному березі в оточення.

Продовжуються бої за Лиман. Аналітики допускають, що українським підрозділам вдалося прорватися в Рідкодубі та Карпівці, що за 20 км від Лимана, а також отримати успіх і в напрямку до Коров’ячого Яру (22 км на північний захід від Лиману) та Дробишева (на захід від Лиману). Своєю чергою противник обстрілює мирні міста і села, щоб "влучити" у позиції ЗСУ на нещодавно звільнених територіях.

Росіяни не полишають спроб захопити весь Донбас, тож продовжують вести обстріли вздовж лінії фронту в Донецькій області. При цьому за минулу добу ЗСУ вдалося відбити атаки РФ на півдні від Бахмута - у Зайцевому та Одрадівці, але противник не перестає намагатися прорватися на цьому напрямку.

При цьому аналітики ISW припускають, що українські військові могли відійти з передмістя Бахмута після підриву мосту через річку Бахмутка.

Тим часом російські війська здійснили штурм Новомихайлівки, що приблизно за 25 км на південний захід від Донецька та продовжують атакувати під Авдіївкою і обстрілювати західні кордони Донецької області та сході Запорізької.

Що відбувається на півдні України

ЗСУ на півдні й надалі знищує скупчення сил і техніки росіян та б’є по військових базах противника, також наші бійці тримають під контролем основні переправи через річки.

Лише за останній час українські бійці завдали ударів по скупченню техніці і сил ворога в районі Нової Каховки, Берислава, вздовж річки Дніпро та в межах 50 км на схід від Херсона. Це свідчить про те, що продовження ударів ЗСУ створює постійний тиск на позиції РФ у Херсонській області та вимагає посилення оборонних заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?