ЗСУ протягом доби ліквідували 850 військових армії РФ — інформація від Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ протягом доби ліквідували 850 військових армії РФ — інформація від Генштабу

ЗСУ протягом доби ліквідували 850 військових армії РФ — інформація від Генштабу
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували 850 солдатів злочинної російської армії.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про поточні та загальні втрати армії РФ від початку війни

Протягом доби українські військові збили 47 ворожих ракет, знищили вертоліт армїі РФ та більше 30 іранських дронів, випущених окупантами по Україні.

  • особового складу - близько 124 тис 710 (+850) осіб ліквідовано,

  • танків - 3 тис 182 (+7) од,

  • бойових броньованих машин - 6 тис 340 (+6) од,

  • артилерійських систем - 2 тис 180 (+11) од,

  • РСЗВ - 452 (+0) од,

  • засобів ППО - 221 (+1) од,

  • літаків - 292 (+2) од,

  • гелікоптерів - 283 (+1) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 1 тис 941 (+33),

  • крилатих ракет - 796 (+47),

  • кораблів /катерів - 18 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 5 тис 1 (+15) од,

  • спеціальної техніки - 199 (+4).

У той же час в Міноборони Великої Британії оприлюднили нове відео із бойовими можливостями танків Challenger 2, німецьких Leopard, французьких Leclerc і американських Abrams під час навчань в Латвії.

Навіщо Україні потрібні основні бойові танки, щоб повернути свою територію і відбити російські війська?

можливість знищувати інші танки,підвищений захист,здатність підтримувати комбіновані операції, - йдеться у повідомленні Міноборони Великої Британії.

Окрім цього голова комітету з оборонних питань парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд зазначив, що на території Польщі необхідно побудувати великий завод з виробництва зброї для допомоги Україні.

Еллвуд заявив, що західні уряди продемонстрували відсутність стратегічної далекоглядності у своїх планах допомогти Україні "вижити і процвітати".

Депутат-консерватор привітав рішення про постачання основних бойових танків західного виробництва, але заявив, що модель поставок Києву з різними ланцюжками поставок і типами боєприпасів "нежиттєздатна".

Це просто недоцільно в довгостроковій перспективі. Танки сьогодні – так. Але нам потрібна стратегія, щоб переконатися, що Україна зможе захистити себе, - зазначив Еллвуд.

В умовах, коли західні військові запаси скорочуються, Еллвуд вважає, що створення збройового заводу в Польщі може допомогти перетворити українські збройні сили на більш незалежну армію.

Концепція може бути заснована за зразком заводу з виробництва мікрочіпів, відкритого Тайванем у США, який побоюється, що китайське вторгнення може відрізати його від Заходу.

Давайте зробимо те ж саме з Україною, щоб вони могли закуповувати власне обладнання за своїми специфікаціями, можливо, за стандартом НАТО, і мати постійно захищений ланцюжок поставок, - наголосив представник британського уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?