ЗСУ проводять успішні контратаки в районі Кремінної та Авдіївки — звіт аналітиків ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ проводять успішні контратаки в районі Кремінної та Авдіївки — звіт аналітиків ISW

ЗСУ проводять успішні контратаки в районі Кремінної та Авдіївки — звіт аналітиків ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові провели низку успішних контратак в районі Кремінної та Авдіївки і повернули частину втрачених позицій. Зі свого боку злочинна російська армія досі намагається просунутись в районі Бахмуту.

Джерело:   звіт  ISW

Що відомо про ситуацію у зонах бойових дій на сході України 

На Луганщині протягом 21 лютого злочинна російська армія продовжувала спроби на північний захід від Сватового та в районі Кремінної.

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили ворожі атаки у районі Гряниківки та Масютівки (обидва за 54 км на північний захід від Сватового).

За твердженням одного російського блогера, окупанти провели атаку з Шиплівки (8 км на південь від Кремінної) і зайняли позиції в Серебрянському лісництві.

Водночас українські військові провели обмежені контратаки на північний захід від Сватового та біля Кремінної.
За даними росЗМІ, ЗСУ наступали в районі Серебрянського лісництва біля Шиплівки (9 км на південний схід від Кремінної) і трохи просунулися вперед.

На Донеччині російська армія продовжувала спроби збільшення власних тактичних успіхів в районі Бахмуту та на околицях міста.

На кадрах з геолокацією, знятих 14 лютого і опублікованих 20 лютого, видно, як українські танки ведуть вогонь по російській піхоті в смузі дерев уздовж траси Е40 Бахмут-Слов'янськ, що підтверджує, що російським силам вдалося перерізати дорогу Е40 на північний захід.

Однак той факт, що російські війська перекрили Е40 тиждень тому і досі не змусили українців піти з Бахмута, говорить про те, що це не є життєво важливою логістичною артерією, яка веде до міста.

Геолокаційні кадри також вказують на те, що російські війська трохи просунулися на північний схід від Бахмута в районі Берестова (20 км на північний схід від Бахмута) та на південному заході Бахмута в районі Маріупольського цвинтаря.

Російські блогери також відзначили невеликий поступ окупантів на півночі Бахмута.

Вони також заявили, що російські війська все ще ведуть бої в районі Івановського, за 5 км на захід від Бахмута.

Відносне мовчання військ РФ щодо операцій на захід від Бахмута на трасі Т0504 Костянтинівка-Годин Яр-Бахмут може свідчити про те, що російські сили відмовилися від спроб оточити місто.

У той же час українські військові провели успішну контратаку на північ від Авдіївки та відновили втрачені позиції в районі Веселого (6 км на північний схід від Авдіївки).

На кадрах із геолокацією видно, що російські війська трохи просунулися в районі Новомихайлівки, на південь від Донецька.

Що відомо про ситуацію на півдні України

У тилових районах на півдні України російські війська зміцнюють старі та будують нові укріплення.

Окупанти збільшили чисельність мобілізованого особового складу на півдні Запорізької області.

Перекидання нерегулярних сил у Запорізьку область свідчить про те, що російське військове керівництво втратило пріоритетність нових територіальних завоювань у Запорізькій області.
21 лютого російські війська продовжували обстрілювати Херсонську та Миколаївську області.

Що відомо про поточні та загальні втрати армії РФ 

За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 620 кремлівських окупантів.

Загальні втрати окупантів від початку війни складають:

  • особового складу ‒ близько 145 тис 60 (+620) осіб ліквідовано / persons were liquidated,

  • танків ‒ 3 тис 334 (+8) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 6 тис 569 (+7) од,

  • артилерійських систем – 2 тис 345 (+7) од,

  • РСЗВ – 471 (+0) од,

  • засоби ППО ‒ 243 (+0) од,

  • літаків – 299 (+0) од,

  • гелікоптерів – 287 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2 тис 26 (+3),

  • крилаті ракети ‒ 873 (+0),

  • кораблі /катери ‒ 18 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн ‒ 5 тис 212 (+2) од,

  • спеціальна техніка ‒ 226 (+0).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?