ЗСУ відбили 83 атаки і ліквідували більше 600 солдатів РФ — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили 83 атаки і ліквідували більше 600 солдатів РФ — зведення Генштабу

ЗСУ відбили 83 атаки і ліквідували більше 600 солдатів РФ — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Росія продовжує застосовувати тактику терору цивільного населення, обстрілюючи населені пункти та об’єкти критичної інфраструктури. Ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю та запустив 21 БпЛА, внаслідок ударів яких є загиблі і поранені серед цивільних громадян.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Події на фронті за минулу добу

У Генштабі Збройних сил України повідомили про наміри ворога повністю окупувати Донецьку та Луганську області.

Найактивніші наступальні дії ведуться на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби підрозділами Сил оборони відбито 83 ворожих атаки на східній ділянці фронту.

За минулу добу росіяни вдарили по Запоріжжю, влучивши у житловий багатоповерховий будинок.

Унаслідок удару є загиблі і поранені серед цивільних громадян. Також завдано 48 авіаційних ударів та використано 21 БпЛА типу Шахед-136 з Брянської області РФ, 16 з них вдалося збити.

Внаслідок ударів є загиблі і поранені серед цивільних осіб.

Ситуація на напрямках

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін, формування наступальних угруповань усе ще не виявлено. Росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах.

Протягом доби ворог здійснив обстріли районів 3 населених пунктів Чернігівської області; Дем’янівка, Есмань, Атинське, 10 населених пунктів на Сумщині та 8 — на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби прорвати оборону ЗСУ.

Наступальні дії велися у районах населених пунктів Макіївка, Білогорівка та Верхньокамянське. Обстріляно район населеного пункту Крохмальне Харківської області; 3 районів населених пунктів Луганської області та 5 — на Донеччині.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують наступати, зазнаючи значних втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці. ЗСУ відбили численні атаки росіян в районах Бахмута, Богданівки та Предтечиного. Ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках армія РФ здійснила наступальні дії в районах населених пунктів Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Побєда, проте успіху досягти не вдалося. Ворожих обстрілів зазнали понад 20 районів населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії. Обстрілів зазнали райони понад 45 населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема й обласний центр Херсон.

На окупованих територіях Запорізької області російські окупанти намагаються унеможливити спостереження місцевим населенням процес перекидання живої сили та військової техніки до лінії бойового зіткнення.

Втрати ворога за минулу добу

Загальні бойові втрати росіян за минулу добу становлять:

  • особового складу ‒ 168150 (+660),

  • танків ‒ 3570 (+13),

  • бойових броньованих машин ‒ 6898 (+11),

  • артилерійських систем – 2608 (+19),

  • РСЗВ – 511 (+2),

  • засобів ППО ‒ 273 (+1),

  • літаків – 305,

  • гелікоптерів – 290,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2203 (+20),

  • крилатих ракет ‒ 909),

  • кораблів /катерів ‒ 18,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5452 (+18),

  • спеціальної техніки ‒ 273 (+3).

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?