ЗСУ відбили атаки військ РФ в районі 10 населених пунктів на Донеччині — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили атаки військ РФ в районі 10 населених пунктів на Донеччині — Генштаб

ЗСУ відбили атаки військ РФ в районі 10 населених пунктів на Донеччині — Генштаб
Джерело:  online.ua

За 27 листопада Сили оборони України відбили атаки російських окупантів в районі 10 населених пунктів на Донеччині. Ракетні війська уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. У Генштабі ЗСУ очікують перекидання підрозділів противника території Білорусі після набуття ними бойових спроможностей.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на передовій

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Андріївка, Новобахмутівка, Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське та Новомихайлівка Донецької області.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також один інший важливий військовий об’єкт ворога.

Очікується перекидання окремих підрозділів противника з території Білорусі після набуття ними бойових спроможностей.

Обстріли України

Росіяни завдали 4 ракетних удари по цивільних об’єктах в Розумівці Запорізької області та Мусіївці на Дніпропетровщині, здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та мирних населених пунктах.

Зберігається загроза ракетних ударів російських окупантів по об’єктах критичної інфраструктури по всій території України.

Втрати окупантів

Противник продовжує зазнавати значних втрат.

У Генштаб підтвердили ураження об’єкту російських загарбників в районі населеного пункту Енергодар.
26 листопада цього року знищено 6 одиниць військової техніки різного типу та поранено близько 30 військовослужбовців.

В районах населених пунктів Пологи та Чернігівка Запорізької області, в результаті дій Сил оборони, близько 80 загарбників отримали поранення. Кількість загиблих окупантів уточнюється.

Зафіксовано близько 30 одиниць пошкодженої військової техніки противника на ремонті в населеному пункті Гола Пристань Херсонської області.

З метою дискредитації Сил оборони, російські окупанти обстрілюють населені пункти, перекладаючи відповідальність на Збройні Сили України.

Крім того, ворог поширює дезінформацію, що громадян України зі звільнених територій затримують українські військові для збільшення обмінного фонду, звинувачуючи їх у співпраці з окупантами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?