ЗСУ висадилися на лівий берег Дніпра в районі села Козачі Лагері
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ висадилися на лівий берег Дніпра в районі села Козачі Лагері

ЗСУ висадилися на лівий берег Дніпра в районі села Козачі Лагері
Джерело:  online.ua

Військові оглядачі та російські «воєнкори» повідомили, що українські війська висадилися на лівобережжі Херсонщини в районі села Козачі Лагері.

Джерело: online.ua

Висадка ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Українські війська форсували Дніпро і діють на лівобережжі Херсонщини. Про це стало відомо з повідомлень так званих російських «воєнкорів».

За їхньою інформацією, в районі села Козачі Лагері висадилося «угрупування ЗСУ», яке вибило з обладнаних позицій російський 1322 батальйон.

Фото - скриншот

Повідомляється, що українські військові зайняли ворожі укріплення і використовують їх як опорний пункт для забезпечення десантування наступних підрозділів.

Наразі продовжується бій, українські війська вийшли на дорогу Челбурда-Козачі Лагері. При цьому, з’явилась реальна перспектива оточення угруповання ворога, яке діє на цьому напрямку.

Фото - deepstatemap

Про цю ж операцію раніше повідомив військовий оглядач BILD Юліан Рьопке.

Сюрприз! Український спецназ висадився на лівому березі Дніпра, на захід від села Козачі Табори. Я був проінформований про запланований рейд два дні тому, але зі зрозумілих причин не міг говорити. Поки що це схоже на розвідувальну атаку, проведену за допомогою швидкісних катерів. Але росіяни пізнали на смак, що буде, - пише він.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону не підтвердила і не спростувала цю інформацію.

Певні дії вже зроблені, вже завершені, - сказала вона.

Ситуація на півдні України

Станом на 7 серпня, за інформацією Ганни Маляр, ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області мали тактичний успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Проте окупанти серйозно укріплюють свої оборонні рубежі. ЗСУ стикаються не лише з мінуванням, але й з бетонним інженерним укріпленням ключових панівних висот, що суттєво ускладнює просування.

 На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджував основні зусилля на ведені оборони. Продовжував обстріли позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях,

Також окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення південно-східніше Новоданилівки та східніше Роботине Запорізької області.

Читайте також:

  • Буданов назвав найшвидший напрямок просування Сил оборони під час контрнаступу

  • ЗСУ не дозволяють армії РФ просунутись на жодному з напрямків — Маляр

  • ЗСУ прорвали першу лінію оборони армії РФ на півдні України — Маляр

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?