ЗСУ за один вечір сбили 8 крилатих ракет армії РФ вартістю 91 млн доларів
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ за один вечір сбили 8 крилатих ракет армії РФ вартістю 91 млн доларів

ЗСУ за один вечір сбили 8 крилатих ракет армії РФ вартістю 91 млн доларів
Джерело:  online.ua

Тільки за вечір 2 серпня українські сили ППО збили 8 крилатих ракет армії РФ типу Х-101 (Х-555) загальною вартістю у 91 млн доларів.

Джерело: Forbes

Кремль витрачає сотні мільйонів доларів на ракетні удари по Україні

За підрахунками аналітиків Forbes вартість різних типів ракет, якими кремлівська окупаційна армія обстрілює територію України, складає:

  • Х-101 - $13 млн;

  • "Калібр" - $6,5 млн;

  • "Іскандер" - $3 млн;

  • "Онікс" - $1,25 млн;

  • Х-22 - $1 млн;

  • "Точка-У" - $0,3 млн.

Між тим, за словами військового експерта та полковника ЗСУ у запасі Романа Світана, надані США снаряди та ракети допоможуть ЗСУ в 2-3 рази збільшити вогневий вплив на позиції окупантів та тилові резерви.

За його даними, в останній пакет допомоги від США на суму 550 млн дол. входить 75 тис. снарядів і 3 тис. ракет.

Якщо це ракети М31, то вони збільшать наш вогневий вплив на ворога на 50-70 км. Якщо це будуть ракети М26 - до 45 км. Таким чином ми зможемо активно випалювати фронт до глибини 30 км. Якщо будуть ракети дальністю 130-140 км, то ми зможемо працювати по Криму, по Кримському мосту, - зазначив Світан.

У той же час представники Центру стратегічних комунікацій ЗСУ повідомили, що кремлівські окупанти після влучних ударів ЗСУ по ворожих артилерійських розрахунках та оперативних базах одразу ж обстрілюють окупований Донецьк мінами, а потім заявляють про звірства української армії.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

Насправді це несамовита спроба русні інформаційно перебити винищення складів окупанта високоточними типами озброєнь. А тим часом, ми продовжимо!!! - зазначають представники Страткому ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?