ЗСУ завдали потужних ударів по авіабазі армії РФ в окупованому Бердянську
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали потужних ударів по авіабазі армії РФ в окупованому Бердянську

ЗСУ завдали потужних ударів по авіабазі армії РФ в окупованому Бердянську
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Бердянської ГВА Вікторії Галіціної, на авіабазі армії РФ в окупованому Бердянську пролунала серія потужних вибухів та спалахнула пожежа.

Джерело: "Суспільне"

Що відомо про вибухи на авіабазі в окупованому Бердянську 

На авіабазі в Бердянську прогриміли три потужні вибухи, а за ними ще 15 менших за потужністю. Це спричинило масштабну пожежу, - зазначила Галіцина.

За її словами, майже всі швидкі та пожежні машини, які є у місті, виїхали на місце події.

Зі свого боку мер окупованого Мелітополя Іван Федоров додав, що на території авіабази, де пролунали вибухи, розміщувались російській військові та техніка, а також - БПЛА.

Тим часом радник мера окупованого Маріуполя Петро Андрющенко повідомив про вибухи поблизу міста у населеному пункті Урзуфі.

Судячи з систематично повторюваних звуків, щось дуже серйозно детонує. Психологічний ефект вибухів прекрасний. У селищі серед колаборатнів почалася паніка, - зазначив Андрющенко.

Між тим українські військові не підтвердили причетність до вибухів на аеродромах на території РФ.

Зокрема, представники ЗСУ на своїй сторінці в Facebook припустили, що зникнення 10 бомбардувальників з російської авіабази "Дягілєво" може свідчити про низький рівень підготовки ворога.

Після дивного спалаху та вибуху бензовоза 5 грудня на аеродромі стратегічної авіації "Дягілєво" Рязанської області зі стоянки зникло 10 бомбардувальників Ту-22 М, які завдавали ракетні удари по Україні, - підкреслили українські військові.

Вони зазначили, що в той день в результаті інциденту також було пошкоджено один літак Ту-22М.

Найбільш ймовірною причиною події є низький рівень підготовки, недбале ставлення до своїх обов'язків та нехтування заходами безпеки з боку технічного персоналу ВКС РФ, - наголошують в ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?