ЗСУ завдали потужних ударів по позиціях армії РФ в районі Сватового на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали потужних ударів по позиціях армії РФ в районі Сватового на Луганщині

ЗСУ завдали потужних ударів по позиціях армії РФ в районі Сватового на Луганщині
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові завдали потужних ударів по військовому об'єкту армії РФ в районі Сватового на Луганщині. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на сході України 

Зазначається, що під час удару на військовому об'єкті перебували десятки солдатів окупаційної армії РФ.

За даними українського військового командування, противник зараз переміщує особовий склад та військову техніку для комплектування підрозділів, що зазнали втрат. При цьому окупанти планують перекинути окремі підрозділи з Білорусі на тимчасово окуповані території України.

В свою чергу у Генштабі підтверджують, що у пʼятницу, 25 листопада, українські військові обстріляли ворожий обʼєкт в районі Сватового, де перебували близько 70 військових РФ. Кількість поранених та загиблих ще уточнюється.

Підрозділи наших ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, - зазначили у Генштабі.

  • На Сіверському напрямку у районах російських Брянської та Курської областей підрозділи РФ продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки російсько-українського кордону. Також вони ведуть провокаційні дії.

  • На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли з мінометів та реактивної артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Ізбицьке, Огірцеве, Бочкове, Бударки, Чугунівка та Амбарне Харківської області.

  • На Куп’янському напрямку вороги намагаються утримати оборону. Обстріли зафіксовані біля Куп’янська, Курилівки, Табаївки, Крохмального і Берестового у Харківській області.

  • На Лиманському напрямку окупанти зосередили основні зусилля на веденні наступу і обстріляли з артилерії райони населених пунктів Макіївка і Невське Луганської області та Ямполівка і Торське Донецької області.

  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни також намагаються наступати. Обстріли були біля населених пунктів Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

  • На Новопавлівському напрямку противник з артилерії обстріляв позиції українських захисників та райони населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

  • На Запорізькому напрямку росіяни обороняються. Вони здійснили обстріли з різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Времівка, Новосілка, Новопіль, Полтавка, Малинівка, Червоне, Залізничне, Дорожнянка, Новоданилівка та Кам’янське Запорізької області.

  • На Криворізькому та Херсонському напрямках ворог веде позиційну оборону і не припиняє артилерійські обстріли правобережної частини Херсонської області.

У Генштабі також зазначили, що очікують на посилення ворожих підрозділів окупаційної армії РФ, які будуть перекинуті з території Білорусі.

Противник продовжує збройну агресію проти нашої держави, не припиняє завдавати ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони, - наголошують у Генштабі.

Зазначається, що зараз триває переміщення особового складу та військової техніки ворога для комплектування підрозділів, які зазнали втрат.

Також очікується посилення угруповання військ противника, що діє на тимчасово окупованих та тимчасово зайнятих територіях України, за рахунок перекидання окремих підрозділів з території Білорусі після набуття ними бойових спроможностей.

За даними Генштабу, ворог завдав 4 ракетні удари по цивільних об’єктах населених пунктів Розумівка Запорізької області та Мусіївка на Дніпропетровщині, а також здійснив близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?