ЗСУ завдали потужних ударів по районах зосередження особового складу армії РФ — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали потужних ударів по районах зосередження особового складу армії РФ — зведення Генштабу

ЗСУ завдали потужних ударів по районах зосередження особового складу армії РФ — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Протягом 4-5 червня Збройні сили України завдали з повітря 15 потужних ударів по районах зосередження особового складу армії РФ, уразили 4 склади боєприпасів, 2 зенітно-ракетних комплекси та 4 станції РЕБ.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Як розвивається ситуація на фронті

За словами українських воїнів, росіяни продовжують концентрувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Нашим захисникам 4 червня вдалося відбити 29 атак окупантів.

Армія РФ минулої доби завдала 14 ракетних та 40 авіаційних ударів, а також здійснила 51 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

В результаті атак ворога є постраждалі серед цивільного населення. Також загарбники пошкодили приватні житлові будинки, заклади освіти, іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру.

Наші воїни завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Окрім того, українські бійці приземлили 6 ворожих розвідувальних БпЛА.

Також зазначається, що підрозділи ракетних військ і артилерії 4 червня змогли уразити 3 пункти управління, 2 райони зосередження озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів, 2 зенітно-ракетних комплекси та 4 станції радіоелектронної боротьби армії РФ.

Що відбувається на окремих напрямках фронту

На Сіверському та Слобожанському напрямках минулої доби ворог здійснив невдалу спробу проникнення ДРГ через держкордон України в районі населеного пункту Зелене Харківської області, також завдав ракетних ударів в районах Вовчанськ, Чугуїв та авіаційних ударів в районах Івашки, Огірцеве, Гатище Харківської області.

Генштаб ЗСУ звертає увагу на те що на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області. Завдав авіаційного удару в районі Сергіївки Донецької області.

На Лиманському напрямку росіяни не змогли просунутися в районі Білогорівки Луганської області. Під удари ворога потрапили Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Іванівського, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Васютинське, Торецьк та Північне. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Біла Гора, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.

Окрім того, повідомляється, що на Мар’їнському напрямку бійці ЗСУ змогли успішно відбити усі атаки російських загарбників в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку армія РФ вкотре відкрила вогонь по Вугледару, Пречистівці та Новоукраїнці Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог досі тримає оборону. Російські окупанти завдали авіаційних ударів в районах Новопіль Донецької області, Ольгівське Запорізької області, Берислав та Веселе, що на Херсонщині.

Читайте також:

  • Війська РФ обстріляли територію Сумської та Харківської області. Є постраждалі

  • В Росії заявляють про інформаційну атаку на тлі повідомлень про численні жертви у Бєлгородській області;

  • У Бєлгородській області лунають вибухи. Російські добровольці заявляють про бойові завдання в регіоні;

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?