ЗСУ завершили навчання на ЗРК Patriot у США – Пентагон
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завершили навчання на ЗРК Patriot у США – Пентагон

ЗСУ завершили навчання на ЗРК Patriot у США – Пентагон
Джерело:  online.ua

Українські військові завершили навчання на зенітних ракетних комплексах (ЗРК) Patriot у США.

Джерело: Європейська правда

Навчання на Patriot у США завершено

На брифінгу в четвер, 30 березня, речник Пентагону Патрік Райдер заявив про те, що 65 військовослужбовців України завершення навчань на ЗРК Patriot.

Група українських солдатів проходила навчання на системах Patriot на базі Форт-Сіллі у штаті Оклахома.

Зараз українці вирушила до Європи для взаємодії з побратимами, які проходять навчання в Європі.

Вони інтегруються з іншими українськими протиповітряними військами, а також із системами ППО Patriot, наданими США, Німеччиною і Нідерландами, – заявив Райдер.

За його словами, "наприкінці цього місяця" очікується завершення навчання групи з понад 4000 українських солдатів у складі двох бригад, одна з яких оснащена БМП Bradley, а інша – ББМ Stryker, після чого вони повернуться в Україну.

Навчання тривало 10 тижнів, і учасники тренувалися шість днів на тиждень із 7 ранку до 6 вечора. Серед них були й ті, хто має кілька ступенів.

Наразі систему ППО Patriot планується розгорнути в Україні, щоб дати країні додатковий захист від російських ракет.

Скільки батарей Patriot потрібно Україні

Обіцяні міжнародними партнерами ЗРК Patriot поки що не прибули в Україну. Проте РФ продовжує масовані обстріли українських міст, то зараз Україні необхідно хоча б 20 батарей Patriot для захисту від російських ракет.

Володимир Зеленський зазначив, що у нас є чудові рішення щодо ЗРК Patriot, які ще не поставлені в Україну.

Україні потрібні 20 батарей Patriot для захисту від російських ракет, і навіть цього може бути недостатньо, оскільки жодна країна у світі не була атакована такою кількістю балістичних ракет, – сказав Президент.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?