ЗСУ зупинили наступ РФ й уже повертають території України — генсек НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗСУ зупинили наступ РФ й уже повертають території України — генсек НАТО

ЗСУ зупинили наступ РФ й уже повертають території України — генсек НАТО
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернув увагу міжнародної спільноти на те, що станом на шостий місяць війни РФ проти України ЗСУ продемоснтрували вміння завдавати ударів у відповідь, а також успішно деокуповувати свої території.

Джерело: сайт НАТО

Генсек НАТО похвалив успішний контрнаступ ЗСУ

За словами Єнса Столтенберга, уросійсько-українській війні Альянс має два завдання: підтримати Україну і не допустити переростання конфлікту в повномасштабну війну між НАТО і Росією.

Він також вкотре нагадав, що під час саміту НАТО в Мадриді трохи більше місяця тому всі члени блоку погодилися, що будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Те, що ми бачимо зараз, - це жорстока і кривава війна на виснаження. Просування росіян знову зупинилося. А українці показали вміння завдавати ударів у відповідь і повертати території, планують контрнаступ на півдні, - заявив очільник Альянсу.

Як стверджує Єнс Столтенберг, члени НАТО платять ціну за підтримку України. Проте її можна виміряти грошима, тоді як ціна, яку платить Україна, вимірюється людськими життями.

Єнс Столтенберг (фото — nato.int)

Не можна також не згадати про те, що нещодавно очільник Альянсу обговорив з українським лідером Володимиром Зеленським пріоритети військової підтримки України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?