ЗСУ звільнили 23 населених пункти на Харківщині за останні два тижні
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили 23 населених пункти на Харківщині за останні два тижні

ЗСУ звільнили 23 населених пункти на Харківщині за останні два тижні
Джерело:  online.ua

За останні два тижні а Харківському напрямку звільнено від загарбників 23 населених пункти.

Джерело: брифінг начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова

РФ хоче вийти на межі Донецької та Луганської областей

На Харківському напрямку з 5 травня вже звільнено 23 населених пункти з-під російської окупації. Ворог намагається стримати наступ наших військ. Росія не припиняє обстріли Чернігівської та Сумської областей, щоб відвернути наші сили від основних напрямків, - зазначив Громов.

Він додав, що метою російських загарбників, як і раніше, є вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні бойових дій на сході нашої країни. Його декларована мета так званого другого етапу спеціальної операції залишається без змін: це окупація Донецької та Луганської областей в межах адміністративних кордонів. Так, на даний час на Донецькому напрямку угруповання противника намагається вести наступальні дії уздовж всієї лінії зіткнення. Противник наносить вогневе ураження із застосування мінометів, артилерійських систем, РСЗВ при підтримці авіації з метою завдання втрат нашим військам, виснаження нашого особового складу, руйнування фортифікаційних споруд наших підрозділів.

Громов повідомив, що на даний момент активні бойові дії тривають на Сєвєродонецькому, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Ворог поступово втрачає наступальні спроможності. Також зберігається ймовірність ведення бойових дій на інших напрямках, щоб не допустити перекидання наших сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?