ЗСУ звільнили два села на сході, РФ продовжує активно наступати — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили два села на сході, РФ продовжує активно наступати — Генштаб

ЗСУ звільнили два села на сході, РФ продовжує активно наступати — Генштаб
Джерело:  online.ua

Українські військові на Слов'янському напрямку звільнили Мазанівку та Дмитрівку. Водночас РФ захопила Семигір'я Бахмутському та шахту Бутівка на Авдіївському напрямку .

Джерело: брифінг заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова

Генштаб повідомив про ситуацію на сході України

На Слов'янському напрямку ЗСУ протягом останнього тижня вдалося покращити тактичне положення та просунутися у глибину оборони росіян у районах населених пунктів Мазанівка, Бражківка,Сулигівка та Дмитрівка.

Звільнили два населені пункти: Мазанівку та Дмитрівку, — сказав Громов.

На Краматорському та Бахмутському напрямках російські війська відкривали вогонь вздовж всієї лінії зіткнення, проводили наступ, намагалися оволодіти Соледаром, блокувати з південно-східного та східного напрямків Бахмут.

Унаслідок масованого застосування противником артилерії та активних наступально-штурмових дій у районах Доломітного та Вуглегірської ТЕС противнику вдалося потіснити наші війська. Підрозділи ЗСУ вимушені були залишити Семигір'я та перейти до оборони на східних околицях Кодема, — сказав Громов.

Російські війська також проводили штурмові дії у напрямку Покровського та Бахмута, зараз там тривають бої.

На Авдіївському напрямку окупанти активізували штурмові дії, щоб витіснити ЗСУ із зайнятих рубежів та для захоплення Авдіївки та Пісків.

30 липня у результаті активного застосування противником авіації, вогню артилерії та РСЗВ, ведення активних наступальних дій на напрямку Спартак-Авдіївка підрозділи Сил оборони вимушені були залишити шахту Бутівка та перейти до оборони південніше Авдіївки, — повідомив Громов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?