ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Донеччині

ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Донеччині
Джерело:  online.ua

За інформацією начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова, українські військові звільнили село Яцьківка на Донеччині та повернули втрачені позиції поблизу Бахмуту. 

Джерело: брифінг Олексія Громова

Як проходить контрнаступ ЗСУ на Донеччині 

Громов зазначив, що ЗСУ встановили повний контроль над Яцьківкою, розташованою через річку Оскіл від Харківської області.

В ході проведення штурмових дій підрозділами Сил оборони встановлено контроль над населеним пунктом Яцьківка, - зазначив Громов.

Ситуація на Бахмутському напрямку є складною, однак контрольованою. Російські військові продовжують обстріли й намагаються відтіснити наших воїнів.

Як відзначив Громов, окупанти планують оточити Бахмут, однак ЗСУ тримають оборону. Водночас нашим героям вдалося відновити раніше втрачені позиції ЗСУ південніше Бахмуту.

Окупанти розпочали відступ на Херсонщині 

Бої йдуть запеклі, на півдні у нас досить гаряче, незважаючи на те, що погода трохи стала прохолоднішою. Вогонь іде і з одного боку, і з іншого. Але ворог усе-таки поступається, поступово-поступово території ми закріплюємо за собою. І це його напружує, відповідно, обстріли стають то більшими, то меншими залежно від того, яку кількість боєкомплекту ми вразили за ніч...У нас є досить суттєві влучання за минулу добу - це і пункти управління, і командні пункти, і райони зосередження техніки й озброєння, і людей, але ми не бачимо ще результатів, тому що вони дорозслідуються. Зрозуміло, що на окупованій території важче порахувати такі результати. Але дуже вдячні місцевому населенню, дуже вдячні руху опору - вони нам у цьому допомагають, і впевнені, що до вечора звіт буде досить потужним, - зазначила керівник пресслужби Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, псевдо-референдуми, влаштовані Кремлем на окупованих територіях,  а також оголошення мобілізації громадян РФ є імітацією керівництвом Росії реальної діяльності.

Мобілізація їм потрібна для того, щоб хоч якусь діяльність продемонструвати, зокрема, і військово-політичному керівництву країни-агресора, бо вони не бачать узагалі про себе турботи, вони не бачать для себе логістики, вони не бачать, що вони там комусь потрібні - я кажу про підрозділи, які зараз перебувають на передовій на півдні з тієї сторони... Мобілізація та референдум - це просто чергова маніпуляція, якими вони імітують свою діяльність, більше нічого, - зазначила Гуменюк.

Між тим речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков почав зухвало погрожувати Україні у разі спроб звільнити окуповані території, на яких наразі проходять влаштовані Кремлем псевдо-референдуми.

Безумовно. Щодо цих територіях відразу почне діяти Конституція РФ. І все гранично чітко щодо цього, - цинічно підкреслив Пєсков.

За його словами, Росія розглядатиме спроби України повернути окуповані землі після так званого "референдуму" як атаку на територію РФ.

Таким чином РФ намагається залякати світ і Україну ядерною зброєю. Президент РФ Володимир Путін неодноразово заявляв, що зазіхання на "територію РФ" виправдовує застосування ядерної зброї і, за словами Путіна, "це не блеф".

США, Україна та інші союзники сприймають всерйоз заяви російського диктатора, проте не бачать передумов до застосування РФ ядерної зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?