Звертайтеся до Кремля: Кулеба відповів на скарги росіян щодо візових обмежень
Категорія
Україна
Дата публікації

Звертайтеся до Кремля: Кулеба відповів на скарги росіян щодо візових обмежень

Звертайтеся до Кремля: Кулеба відповів на скарги росіян щодо візових обмежень
Джерело:  online.ua

13 серпня очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба публічно відповів громадянам РФ, яких засмучує перспектива заборони туристичних подорожей в Європу. Він порадив росіянам скаржитися в Кремль і до своїх співгромадян, які підтримують війну.

Джерело: Твіттер-сторінка Дмитра Кулеби

Кулеба прокоментував скарги громадян РФ щодо візових обмежень

Росіяни, засмучені перспективою заборони на туристичні поїздки до Європи, можуть направляти свої скарги Кремлю та понад 70% своїх співвітчизників, які підтримують війну. Ніхто не пропонує заборонити в'їзд тим кільком росіянам, яким може знадобитися притулок чи гуманітарна допомога, - пояснив росіянам український дипломат.

Не можна також не згадати про те, що 12 серпня глава МЗС Чехії (яка нині головує в Раді ЄС) Ян Ліпавський запропонував включити заборону на видачу громадянам Росії віз у новий пакет санкцій проти Москви.

Ба більше, іноземний дипломат підтримав повну заборону на видачу шенгенських віз для громадян Росії, яку запропонували окремі члени Євросоюзу.

Окрім того, уряд Естонії 11 серпня офіційно попередив, що за тиждень не пускатиме росіян із виданими Естонією шенгенськими візами за кількома винятками.

Прем’єрка Естонії Кая Каллас закликала зупинити видачу туристичних віз росіянам на поїздки до ЄС. Політикиня звернула увагу на те, що відвідування Європи – це привілей, а не право людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?