Звільнені командири Азову до кінця війни перебуватимуть у Туреччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Звільнені командири Азову до кінця війни перебуватимуть у Туреччині

Звільнені командири Азову до кінця війни перебуватимуть у Туреччині
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, звільнені з полону кремлівської армії командири полку "Азов" до кінця війни перебуватимуть на території Туреччини. 

Джерело: Facebook-сторінка президента України

Командирів Азову після звільнення з полону відправлять до Туреччини

Україна повернула з російського полону 215 героїв. Ми дуже цінуємо внесок всіх, хто долучився до порятунку захисників, і ніколи не забудемо про це. Щиро дякую президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за провідну роль у цьому процесі. Ми домовилися, що п’ятеро звільнених командирів "Азова" перебуватимуть у комфортних умовах у Туреччині до кінця війни та зможуть бачитися з родинами. Також Україна на знак вдячності за допомогу нашій державі визволила з полону Росії п’ятьох громадян Великої Британії, двох – США, громадян Марокко, Швеції, Хорватії. Дякую за сприяння Саудівській Аравії, - наголосив Зеленський.

За його словами, Україна не забула нікого з тих, хто залишається в полоні кремлівської окупаційної армії.

Серед звільнених також прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, ТРошники, митники, цивільні. Зокрема, Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з "Азовсталі". Крім того, серед звільнених "азовці" Микола Кущ (Фрост) і Костянтин Нікітенко (Фокс), яких окупанти хотіли стратити.

Серед 215 захисників Маріуполя, яких вдалося повернути з російського полону 21 вересня, - 118 нацгвардійців, 9 прикордонників, 9 поліцейських, спрівробітник СБУ та морські піхотинці.

Серед 118 гвардійців, які повернулися із полону, зокрема, командування 12 бригади оперативного призначення Національної гвардії України та окремого загону спеціального призначення "Азов".

Дев'ятеро представників поліції Донеччини: керівник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, кордівець Андрій Лакоза, оперативники поліції Донеччини Святослав Єрмонов, Олександр Родолес, Олександр Тосхопоран, Володимир Траханков, Сергій Хохлов, Андрій Шумаков та керівник сектору управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Олександр Скумін.

Серед звільнених прикордонників - начальник Донецького прикордонного загону Валерій Падитель, а також офіцери цього загону та один штаб-сержант.

Служба безпеки України повідомляє про звільнення свого співробітника з позивним "Бурий".

Сьогодні ми повернули співробітника Служби безпеки України, який до останньої хвилини пліч-о-пліч з "Редісом" боронив "Азовсталь". Перед тим як потрапити до ворожого полону, він встиг з дотриманням вимог конспірації передати нам свої шеврони. Для мене велика честь: особисто повернути ці шеврони, як символ вашого повернення до команди Служби безпеки, - зазначив т.в.о. голови СБУ Василь Малюк.

Медведчука передали до великої тюрьми народів - РФ 

Генпрокурор України Андрій Костін підкреслив, що обмін 200 українських військових на підозрюваного у державній зраді нардепа Віктора Медведчука був цілком виправданим, оскільки Медведчука передали з невеликої української в'язниці до великої тюрьми народів - РФ.

В обмін на життя та свободу наших захисників Україна віддала Медведчука. Досудове розслідування щодо нього завершено. Свідчення Медведчука задокументовані. Ми нікого не випускаємо на свободу, а передаємо з української тюрми у велику тюрму, яка називається Росія. На відміну від держави-терориста, для України життя кожного громадянина — найвища цінність. Українських військовополонених піддають знущанням та тортурам. Або просто вбивають. Теракт в Оленівці це довів всьому світу. Тому кожен обмін не лише повертає свободу, а рятує життя, - зазначив Костін.

За його словами, серед звільнених з полону 215 людей — 10 іноземців-захисників України.

Генпрокурор наголосив, що Україна разом із союзниками працює над обміном "всіх на всіх", а успіхи ЗСУ у контрнаступі щодня збільшують "обмінний фонд".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?