З'явились перші подробиці зустрічі Зеленського з Макроном та Шольцем
Категорія
Політика
Дата публікації

З'явились перші подробиці зустрічі Зеленського з Макроном та Шольцем

З'явились перші подробиці зустрічі Зеленського з Макроном та Шольцем
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з лідерами Франції та Німечинни Еммануелем Макроном та Олафом Шольцем.

Джерело: Twitter-сторінка президента України

Перші подробиці переговорів Зеленського з Макроном та Шольцем 

Зеленський висловив задоволеність зустріччю з новим канцлером Німеччини. Він сподівається на поглиблення співпраці між країнами.

Крім того, президент запросив Шольца відвідати Україну.

Радий нашому знайомству з канцлером Німеччини Олафон Шольцем. Очікую поглиблення співпраці України та Німеччини у сферах енергетики, безпеки та оборони. Також розраховую на підтримку євроатлантичного курсу України, - прокоментував зустріч Зеленський.

Зеленський також провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Обговорив з Еммануелем Макроном питання співпраці України та Франції. Сподіваюся, що головування Франції в Раді ЄС приділятиме особливу увагу безпеці України та протидії гібридній агресії РФ в Європі, - зазначив Зеленський.

Позиція Німечинни щодо російської агресії проти України

Попри те, що в Німеччині не відмовляються від своїх застережень про те, що "Росія заплатить високу ціну у випадку вторгнення в Україну", новообраний канцлер Олаф Шольц озвучив готовність до діалогу з Кремлем.

Шольц уточнив, що більшість європейських країн погоджуються щодо неабияких наслідків експансивних дій Росії, та наразі країна готова спрямовувати зусилля щодо деескалації шляхом переговорів.

Чиновник зазначив, що досвід ФРН показує, що переговори є найбільш оптимальним шляхом виходу зі стану дипломатичного напруження. Однак цього не завжди можна досягти в односторонньому порядку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?